SV Parkhout – GJS: 1-1

In 2 klasse G van district Zuid is met nog twee speelronden te gaan gezien het wedstrijdprogramma van deze week en volgende week, de ranglijst zodanig dat er in elke wedstrijd wel iets te verdienen of te verliezen valt. Het kampioenschap is nog niet beslist, nacompetitie is nog voor heel veel teams mogelijk. Alleen degradatie lijkt voor de ploeg uit Sleeuwijk definitief. Daarnaast zijn de onderlinge verschillen in doelsaldo, waarop een eventueel kampioenschap of een nacompetitieplaats wordt beoordeeld, uiterst gering. Om competitievervalsing te voorkomen startten alle wedstrijden in deze en de volgende speelronde allemaal om 14.30 uur.

Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen streekgenoot SV Houten, was alles wat SV Parkhout een warm hart toedracht ervan overtuigd dat er vandaag ook een positief resultaat behaald zou kunnen worden. Coach Kevin Reinhard bracht hetzelfde basisteam binnen de lijnen als waar vorige week ook mee werd gestart, en gewonnen.

De thuisploeg pakte vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Dave Steenis uit Geldermalsen het initiatief en creëerde een aantal goede mogelijkheden in de eerste 10 minuten, maar kwamen niet tot echte doelpogingen. De stug en goed verdedigende Gorkumse Jonge Spartanen (GJS) hielden het doel schoon en kwamen na 15 minuten op voorsprong via Youri Bos. Een enorme tegenslag en streep door de rekening voor de thuisploeg. ‘Is de mentale weerbaarheid zo goed als waar ik vorige week in mijn verlag over sprak.’ In het verloop van de wedstrijd zou dat moeten blijken, maar tot in het vervolg van de eerste helft was het GJS wat overeind bleef heel veel de tweede bal veroverde. In de slotminuten van de eerste helft drong de thuisploeg sterk aan met als gevolg een aantal hectische momenten voor het doel van GJS. Gescoord werd er niet.

Ruststand 0-1.

De tweede helft
De tweede helft vertoonde het aanvalsspel van de thuisploeg niet echt veel verbetering. Combinatie lukten niet en het zag er allemaal wat stroperig uit. GJS leunde achterover en vertraagde het spel waar mogelijk met de wetenschap dat de 3 punten hen definitief in veiligheid zouden brengen. Het was de spanning welke de gemoederen langs de kant bezighield. Elke aanval van de thuisploeg strandde en het was oppassen voor de omschakeling, waar de gasten soms gevaarlijk doorkwamen.

SV Parkhout tegen GJS

Maar dan is daar in de 80e minuut Jaey Daalhuisen welke de afgeslagen bal vanaf zo ‘n 20 meter vol op zijn slof neemt en de verbouwereerde 45-jarige keeper Raymond de Haan, het nakijken geeft. Een zucht van opluchting golft over het sportpark. Maar wat nu in het restant van de wedstrijd, Vol voor de winst gaan of genoegen nemen met het gelijkspel. Het werd hinken op twee gedachten, waar de thuisploeg het wel probeerde, maar de gasten uit Dalem nog de beste kans kregen. Met de eindstand van 1-1 bleek na afloop dat er nog steeds niets is beslist in de nacompetitie zone.

Een Hitchcock scenario dreigt de laatste speelronde te worden. SVW staat 12e met 30 punten, boven de directe degradatiestreep. Dan staan er maar liefst 4 ploegen met 31 punten (waaronder SV Parkhout) en daarboven, tot aan de 5e plaats twee ploegen met 33 punten. Allemaal kunnen zij nog voor nacompetitie in aanmerking komen.

Volgende week staat de laatste uitwedstrijd tegen het inmiddels gedegradeerde Sleeuwijk op het programma. ‘We hebben het nog allemaal in eigen hand hoorde ik iemand uit de SV Parkhout gelederen zeggen. Ik hoop het van ganser harte voor het team, de begeleidingsstaf en de supporters dat er een positief resultaat wordt behaald en de stress van de nacompetitie kan worden ontlopen. ‘Hitchcock, de master off suspence’ kan voor het scenario van de laatste speelronde getekend hebben. Zaterdag 25 mei rond 16.15 uur, weten we meer.’